News
13 Nov

BBSC

BBSC-Architects
“Werken voor ondernemers, dát is onze core business”, begint Barent Bulcke  van BBSC-Architects zijn verhaal. “Dankzij de aangename samenwerking met Distrisport is dit een heel leuk project geworden.”
 
“De keuze van Distrisport om een hal van topniveau te bouwen, voor badminton ongekend in België, maakt de uitdaging helemaal compleet. Met Edibo werd een sterk bouwteam samengesteld waarbij iedereen meedenkt, variantes evalueert en dezelfde intentie heeft om een project te realiseren dat zijn gelijke niet kent.”
 
Waarom werd er gekozen voor een black box?
“Om verschillende redenen. Stedenbouwkundige eisen lieten weinig andere mogelijkheden toe. En bovendien was dit, gelet op de functie van het gebouw, de beste optie. Bij een ‘black box’ primeert namelijk enkel de functie, niets anders en dat was de wens van de klant. De enige toegeving hierbij is een smal raam aan de voorzijde, waardoor de buitenwereld kan zien welke sport er binnen plaatsvindt. De afmetingen van dit raam werden zorgvuldig gewikt en gewogen. Door dit raam in een klein vooruitspringend gedeelte te plaatsen, werd de eenheid met het bestaande gebouw behouden. Samen met de inkomdeur is dit trouwens de enige opening in het gebouw.”
 
Sfeer
Binnenin werd naast het functionele aspect (vloerverwarming, houten vloer, luchtverversing, verlichting) ook de esthetiek  sterk onder de loep genomen.    Zo zorgen sobere kleuren en een strak interieur voor rust en een goed evenwicht tussen sport en recreatie.
 
BBSC-Architects heeft talrijke vaste klanten, zowel bij KMO’s als bij ontwikkelaars. Het architectenbureau uit Antwerpen realiseerde enkele in het oog springende projecten zoals restaurant Black Pearls op de luchthaven van Zaventem, House at a Lake in Mol, de inrichting van de bioscoop in Almere en het Art Center Hugo Voeten in Herentals (met W. Bastijns).
 
Barent Bulcke
BBSC Architects - Antwerp
www.bbsc.be