News
28 Nov

Interline Sportvloeren

Interline Sportsystemen realiseert hoogwaardige badmintonvloeren in het Yonex Center
Met Junckersvloer van Interline kiest Yonex voor topkwaliteit
 
Yonex is wereldwijd marktleider op het vlak van badmintonartikelen omdat het compromisloos kiest voor topkwaliteit. In dat perspectief mag het geen verrassing heten dat het bedrijf in z’n keuze voor de sportvloer in het Yonex Center terechtkwam bij de absolute toplijn van Interline Sportsystemen: Junckers massief houten sportvloeren.
 
Wie een sportvloer van Junckers kiest, kiest voor perfectie. De vloer die straks in Aartselaar wordt gelegd, verschaft letterlijk het fundament voor vijf hoogwaardige badmintonvelden waarop het heerlijk sporten is. En dat niet alleen, de houten vloeren zijn een lust voor het oog.
 
Drie componenten
De vloeren van Junckers zijn opgebouwd uit drie componenten: hoogwaardige balken, verende rubbers voor een uitgebalanceerde vlakvering en een toplaag van massief beuken. Het is een drieslag die elke sporter in staat stelt om het beste uit zichzelf te halen. De schokabsorbtie is 67%, met een verticale deformatie van 3mm. “Alle gebruikers zullen dan ook blij zijn met deze vloer”, zegt directeur Serge Wagenvoort van Interline Sportsystemen, “zowel topsporters als recreanten zullen meer bewegingsvrijheid ervaren, minder snel vermoeid raken en minder hinder ondervinden van pijnlijke gewrichten.”
 
“De keuze voor beuken is goed te verklaren”, zegt Wagenvoort. “Het hout is geperst en gedroogd en heeft daardoor een hoge hardheid, maar beuken is tegelijkertijd een flexibele en veerkrachtige houtsoort die bij uitstek geschikt is voor het intensieve gebruik in een sportcomplex. Trouwens, over kwaliteit gesproken: een vloer van Junckers kan maar liefst veertien keer worden gerenoveerd met behoud van kwaliteit en stabiliteit.”
 
Yonex-kleuren
De realisatie van een sportvloer komt altijd neer op maatwerk, weet Wagenvoort. Voor het Yonex Center levert Interline dan ook een afgemeten product, dat door een gespecialiseerd team van vloerspecialisten wordt gelegd en belijnd. “Het totale oppervlak beslaat 700 vierkante meter en de afzonderlijke velden worden gemarkeerd met een doorzichtige, Yonexgroene coating.”
 
Om comfort en een stabiele temperatuur te kunnen garanderen, wordt ook vloerverwarming aangebracht. “Dat zorgt voor een aangenaam en evenwichtig binnenklimaat”, besluit Wagenvoort, wiens bedrijf volgens planning eind november begint met de werkzaamheden in het Yonex Center.
 
Interline Sportsystemen, gevestigd in Lienden (Nederland), is een leverancier van sport- en balletvloeren die vooral actief is in de Benelux. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid assortiment aan sportvloeren voor zowel recreatief als professioneel gebruik. Vloeren van Interline zijn onder meer te vinden in toplocaties zoals de Sporthallen Zuid in Amsterdam en Topsportcentrum Rotterdam.
Daarbij wordt Interline veelvuldig ingeschakeld voor sportevenementen waarbij mobiele vloersystemen worden gebruikt.
Onlangs opende Interline Sportsystemen een showroomlocatie in Lienden, waar gebruikers de verschillen in schokabsorptie, gladheid en hardheid zelf kunnen ervaren.
 
Meer info: www.sportvloeren.nl