News
17 Dec

2Lite Verlichting


Met verlichting de architectuur én beleving versterken 
 
Yonex  Center  verlichtingssysteem.
Het nieuwe Yonex Center, uniek in zijn soort (24/7 badminton, volledig geautomatiseerd), vroeg een zeer specifieke benadering voor de verlichting, aldus Tom Weyers van 2Lite.  Het volume van het gebouw met zeer grote hoogte (10m), de nagenoeg volledig zwarte kleursetting, de armaturen naast de terreinen en vooral de automatische zonering naar de 5 terreinen toe zorgden voor een grote verlichtingsuitdaging.
Op basis van de “design guidance note” van Badminton Engeland werd de studie uitgevoerd en werd een 100% premium LEDsysteem op maat gemaakt.
Elk terrein wordt verlicht met 8 armaturen links en 8 armaturen rechts, onder een hoek van 30°, gemonteerd op kabelgoten opgehangen op een hoogte van 7m50.   Er is direct boven de terreinen geen licht en dus ook geen verblinding .
Deze aluminium armaturen met opalen PMMA –diffusor, uitgerust met Zuid Koreaanse LG Innotek 5630-leds hebben een effectief opgenomen vermogen van slechts 58,95w/armatuur.  Toch hebben we een resultaat van >750 lux.
Na diverse proefopstellingen hebben we gekozen voor een kleurtemperatuur van 3500°Kelvin gekoppeld aan een color rendering index van CRI>90 om kleuren/mensen optimaal weer te geven.
 
Efficientie verlichting + EPB
Het Yonex Center wil als innovator voldoen aan de hoogste normen en een zo laag mogelijke gebruikskost nastreven.  Het totale effectieve opgenomen vermogen wanneer alle terreinen in gebruik zijn, is slechts 4,12kW.   EPB: 1,03W/100lux/m2.  Dat is super efficiënt, de norm anno 2016 is <2W/100lux/m2.
 
2Lite (Twilight Zone) & Under-Cover.
“Met verlichting de architectuur én beleving versterken”   is sinds meer dan 20 jaar het uitgangspunt en de passie van 2Lite.   
Steeds vertrekkend van de lichtbron en onafhankelijk van armaturen, merken of andere beperkingen zoekt 2lite in overleg met architect, ontwerper of bouwheer, voor elke opdracht een ideale en originele oplossing, rekening houdend met de impact op de gebruikskost, levensduur en uiteindelijke investering.  Onze expertise groeit  door de jarenlange ervaring in zeer uiteenlopende projecten in binnen- en buitenland (momenteel een 7-tal Europese landen), steeds in samenwerking met de meest briljante en creatieve geesten.
 
 
Tom Weyers
2Lite